Duurzaamheid

Genot en verantwoording. Wat wij doen voor het milieu, onze medewerkers en de maatschappij.

Duurzaamheid als opdracht voor de bedrijfspolitiek:

Verantwoord handelen is voor de Melitta Groep evengoed een bestanddeel van de bedrijfsrichtlijnen als het nastreven van economische doelen. Wij nemen samen met onze medewerkers onze verantwoordelijkheid in de maatschappij en voor het milieu. Hierbij respecteren wij de regels van de landen waar wij actief zijn en werken wij mee aan de economische en maatschappelijke ontwikkeling van onze vestigingsplaatsen.

Nachhaltigkeit als Aufgabe der Unternehmenspolitik
Hygiene-Sicherheit

Hygiëne

Alle koffievolautomaten van Melitta Professional Coffee Solutions zijn HACCP-gecertificeerd door een neutraal keuringsinstituut. De reinigingsmiddelen zijn uiteraard geschikt voor levensmiddelen en biologisch afbreekbaar.

Water besparen:

Bij koffiemachines kan vooral bij het reinigen en spoelen water worden bespaard. Vanwege de noodzakelijke hygiëne zijn de mogelijkheden hier echter beperkt. Door een permanente technische optimalisering van de reinigingsprocessen slagen wij er toch nog in om verder water te besparen.

Wasser sparen
Schutz vor Schadstoffen

Bescherming tegen schadelijke stoffen

Melitta Professional Coffee Solutions zet zich in het Duitse comité DIN Normenausschuss Lebensmittel (DIN / NAL) in voor uniforme richtlijnen om het gebruik van belaste materialen tot een minimum te beperken. Samen met veel bekende fabrikanten van warmedrankenmachines voor huishoudelijk en professioneel gebruik heeft Melitta een DIN-norm uitgewerkt die de hygiëne-eisen bij de bereiding en afgifte van warme dranken regelt. Met deze norm DIN 10531 werden voor het eerst grenswaarden voor de migratie van nikkel en lood naar het product vastgelegd. Momenteel werken de fabrikanten samen met DIN/NAL aan een Europese omzetting van deze Duitse norm, om zo in heel Europa tot een uniforme basis voor controle en vergelijking te komen.

Kwaliteit

Onze producten worden permanent gecontroleerd volgens strenge kwaliteitscriteria. Aan deze criteria voldoen wij door een strenge selectie van onze leveranciers, uitgebreide controle van de ontvangen goederen en het uitvoeren van duurtests. Onze medewerkers worden via bijscholingen voortdurend verder gekwalificeerd.

Qualitäts-Sicherheit
Recycling-Sicherheit

Recycling

Voor de correcte afvoer van oude apparaten en de reductie van de groeiende berg elektronisch afval melden wij in overeenstemming met de WEEE-richtlijn (Waste Electrical and Electronic Equipment, 2002/96/EG) alle verkochte volautomaten bij het EAR (Elektro-Altgeräte-Register) aan. Alle verpakkingen van onze producten zijn recyclebaar. Ook de deelname aan het Duales System Deutschland is voor ons vanzelfsprekend. Hierdoor dragen wij via het besparen van hulpbronnen bij aan de bescherming van het klimaat.

Geen hout uit illegale houtkap

Om illegale houtkap – bijvoorbeeld in tropische wouden – te vermijden, kan de herkomst van de houten pallets die wij voor de verpakking gebruiken, worden getraceerd. Hiermee voldoen wij aan de EU-Verordening 995/2010, die de traceerbaarheid van houten producten sinds 1 maart 2013 verplicht maakt.

Kein Holz aus illegalem Holzschlag